Onrust over digitale parkeervergunning bij ouderen en ondernemers

Een papieren parkeervergunning (Rechten: RTV Drenthe)
Een papieren parkeervergunning (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Tientallen Assenaren kwamen af op de eerste inloopbijeenkomst over het nieuwe digitale systeem voor parkeervergunningen.
In oktober besloot de gemeenteraad dat de papieren parkeerkaart verdwijnt en wordt vervangen door een pasje dat digitaal te activeren is. Deze maand moeten alle vergunninghouders hun parkeervergunning opnieuw aanvragen voor volgend jaar.

Privacy

Vooral gepensioneerden en ondernemers hebben vragen. Ondernemers maken zich zorgen over de privacy van hun bezoekers door de digitale bezoekersvergunning. Zo moeten ze nu het kenteken invullen van hun klanten en dat was eerder niet het geval.
Een mevrouw die tijdens de inloopbijeenkomst in de rij staat voor een parkeerpas is wel enthousiast. "Voor mij is het wel makkelijk. Als ik bezoek krijg hoef ik het kenteken alleen maar in te toetsen en niet meer helemaal naar beneden te lopen om een kaart neer te leggen. Voor mij is het dus gunstig."
Lees meer: Papieren parkeervergunning Assen verdwijnt toch niet
"Ik kom een parkeerkaart ophalen," zegt een oudere Assenaar bij de inloopbijeenkomst op het stadhuis. "Ik ben een digibeet, zo heet dat, he. Ik kom een papieren kaart ophalen, dat is veel makkelijker." Voor mensen die echt moeite hebben met het digitale parkeersysteem, maakt de gemeente een uitzondering. Zij kunnen een ouderwetse parkeerkaart aanvragen.

Klachten

Bovendien, zegt de Assenaar: "Met zo'n elektronisch gedoe kun je maar 400 uur per jaar parkeren. Voorheen kon dat onbeperkt."
Wethouder Harmke Vlieg zegt te gaan kijken naar de klachten en voor zover mogelijk te zoeken naar een oplossing.
Op 12 en 15 december organiseert de gemeente nog een informatieavond over de nieuwe parkeervergunning.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.