Alcides - Bemmel afgelast vanwege kunstgraskorrels

Alcides heeft het laatste thuisduel van 2016 afgelast vanwege de rubberen kunstgraskorrels
Alcides heeft het laatste thuisduel van 2016 afgelast vanwege de rubberen kunstgraskorrels
VOETBAL - Alcides heeft haar laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Bemmel, aanstaande zondag, afgelast. Het hoofdveld is sinds een week onbegaanbaar terrein in verband met de rubberen autoband-korrels op het kunstgrasveld.
bekijk hier:
De maatregel volgt op de berichten die anderhaleve week geleden in de landelijke media verschenen. Zo meldde Bob Löwenborg, hoogleraar hermatologie in het Erasmus MC op de website van de NOS: "We moeten stoppen met voetballen op kunstgrasvelden met rubbergranulaatkorrels. Het is bewezen dat die kankerverwekkende stoffen bevatten en daar moet je mensen niet onnodig aan bloot stellen."

Hogere concentraties

Hogere concentraties dan in consumentenproducten
58 van 60 onderzochte kunstgrasvelden met rubbergranulaat bevatten kankerverwekkende stoffen. Een speciale gezondheidsnorm voor deze velden is er nog niet, maar het gaat in al deze gevallen om hogere concentraties dan is toegestaan in consumentenproducten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.