Dost uitgeschakeld in Europa met Sporting

Bas Dost
Bas Dost
VOETBAL - Bas Dost en zijn club Sporting Clube de Portugal overwinteren niet in Europees verband. In de laatste poulewedstrijd in de Champions League, bij Legia Warschau, werd met 1-0 verloren. Daardoor eindigt de Portugese club op de laatste plek in poule Poule F.
In die poule werd Borussia Dortmund winnaar door in Madrid met 2-2 gelijk te spelen tegen Real Madrid, dat als tweede doorgaat naar de laatste 16.

Twee kansen

Sporting Club de Portugal had aan een gelijkspel voldoende in Polen om na de winter in actie te komen in de Europa League, maar kwam na een half uur op achterstand door een treffer van Guilherme. Dost, die de gehele wedstrijd speelde, beet zich vervolgens stuk op de defensie van de thuisclub al was de oud-speler van onder meer FC Emmen, sc Heerenveen en Heracles twee keer dichtbij de gelijkmaker. Bovendien werden de Portugezen twee strafschoppen onthouden.

Locadia

Gisteravond werd de andere Drent die actief is in de Europacup, PSV'er Jurgen Locadia, ook al uitgeschakeld, al kwam de oud-speler van Bargeres niet eenmaal in actie dit seizoen vanwege een hardnekkige liesblessure.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.