Stelling: 2050 is te laat, benzine- en dieselauto's moeten eerder worden afgeschaft

Diesel en benzine tanken is straks verleden tijd (Rechten: ANP / Bart Maat)
Diesel en benzine tanken is straks verleden tijd (Rechten: ANP / Bart Maat)
ASSEN - In 2050 mag er nauwelijks nog CO2 worden uitgestoten. Dat houdt in dat huizen niet meer verwarmd worden met aardgas en dat benzine- en dieselauto's verdwijnen.
In plaats van op diesel en benzine moeten we in 2050 allemaal op elektriciteit en waterstof rijden. Vanaf 2035 worden benzine- en dieselauto's daarom helemaal niet meer verkocht.
Maar 2050 is pas over zo'n 33 jaar. Is dat wel snel genoeg? Of moeten we onze diesel- en benzineauto's veel sneller inruilen voor een elektrische auto?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging onze stelling over kerstmuziek. Ruim 63 procent geniet van kersthits op de radio. 36 procent heeft een hekel aan de kerstmuziek die op radio en in winkels te horen is. In totaal brachten 1.786 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.