AOW-gat oud-militairen niet volledig gecompenseerd

Oud-militairen voelen zich in de steek gelaten door Defensie (Rechten: archief RTV Drenthe/Berton van Balveren)
Oud-militairen voelen zich in de steek gelaten door Defensie (Rechten: archief RTV Drenthe/Berton van Balveren)
ASSEN - Het pensioengat dat oud-militairen hebben wordt niet helemaal gedicht. Een nipte meerderheid van de Tweede Kamer stemde zojuist tegen een motie om het gat helemaal te repareren.
Duizenden oud-strijders krijgen tussen hun 65e en 67e te maken met een pensioengat, omdat hun militaire uitkering stopt, terwijl de AOW nog niet begonnen is. Het gat is ontstaan door de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Het scheelt de militairen honderden euro's per maand.
Lees meer: Militairen vestigen hoop op motie over AOW-gat
900 euro minder
Dat geldt ook voor oud-militair Jeff Rutten, die onder andere gelegerd was in Havelte en Assen. Hij reisde vandaag opnieuw boos naar Den Haag om de stemming in de Tweede Kamer bij te wonen. 72 leden stemden voor de motie; 75 tegen.
Dinsdag reisde Rutten ook al naar Den Haag om zijn medailles in te leveren. Defensie weigert in zijn ogen om het probleem op te lossen. "In mijn geval komt het erop neer dat ik gedurende twee jaar ruim 900 euro netto minder krijg uitgekeerd. We worden door deze regering afgedankt en we voelen ons niet gewaardeerd. Ze laten nu ruim 11.000 man in de kou staan en daarom hebben deze medailles voor mij geen enkele waarde meer."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.