Scouts uit Meppel ontmoeten koningin Máxima

Guido en Maxime Broer uit Meppel (r) op bezoek bij Koningin Máxima (Rechten: Scouting Nederland)
Guido en Maxime Broer uit Meppel (r) op bezoek bij Koningin Máxima (Rechten: Scouting Nederland)
MEPPEL - Een bijzondere ontmoeting voor de scouts Guido en Maxime Broer uit Meppel. De tweeling stond dinsdag oog in oog met koningin Máxima.
Máxima is de zogeheten beschermvrouwe van Scouting Nederland en heeft regelmatig contact met scoutinggroepen in het hele land. Dinsdag mochten scouts van drie groepen bij haar op bezoek.

Leiding geven

De Meppeler tweelingbroers zijn beide welpenleiders bij de scouting in Meppel. Zij wilden graag een gesprek met Máxima over leiding geven. "Ja, dat was heel gaaf", zegt Guido. "De vraag van Scouting Nederland of wij dat wilden doen kwam totaal onverwacht. Het was een bijzondere ervaring."
Volgens de welpenleider was de sfeer ontspannen. Guido: "En ik had ook niet het idee dat het allemaal heel ingestudeerde vragen waren. Máxima was heel belangstellend. Wij hebben haar onze visie over het leiding geven aan kinderen verteld."

Leuke belevenis

De broers waren wel onder de indruk van de ontmoeting. "Het is toch iets aparts, de koningin ontmoeten. Dat maakt wel indruk. Maar de gesprekken waren allemaal heel leuk en gezellig, dus maakte het een heel leuke belevenis", zegt Guido.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.