Moordenaar Rocky van Sauers blijft in de tbs-kliniek

De man moet langer in de kliniek blijven (Rechten: pixabay.com)
De man moet langer in de kliniek blijven (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - De 28-jarige Richenel J., die in juli 2006 Rocky van Sauers uit Klazienaveen met messteken om het leven bracht, blijft voorlopig in de kliniek.
De rechtbank heeft de tbs met dwangverpleging met een jaar verlengd. In 2007 werd J. voor doodslag veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Ruzie

Hij kreeg die bewuste ochtend in 2006 ruzie met Van Sauers. Dat gebeurde na een nachtje stappen en tijdens het eten van een pizza in J.’s toenmalige woning aan de Torflang in Emmen.
Het slachtoffer kreeg vijf messteken in zijn lichaam, waarvan twee in het hart. J. ging ervandoor en liet het slachtoffer bloedend achter. Hij hield zich schuil in Zwolle. Daar werd hij een week later opgespoord.

Te vroeg

De man verblijft in een kliniek en gebruikt medicatie voor stoornissen zoals schizofrenie. Het ziektebeeld is nog niet duidelijk in kaart gebracht. De rechtbank vindt het daarom te vroeg om de man zijn volle vrijheid terug te geven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.