Gemeenteraad Hoogeveen eist gesprek met Treant over toekomst Ziekenhuis Bethesda

HOOGEVEEN - De gemeenteraad van Hoogeveen wil met de directie van Treant Zorggroep in gesprek over de toekomst van Ziekenhuis Bethesda in de stad.
Dit naar aanleiding van het nieuws eerder deze week dat het Hoogeveense ziekenhuis de intensive care dreigt kwijt te raken. Uit een interne memo van de Treant Zorggroep blijkt dat de zorgorganisatie de complexe zorg wil verplaatsen naar Emmen.
Lees meer: Ziekenhuis Hoogeveen dreigt intensive care kwijt te raken
'Onrust onder inwoners en gemeenteraad'
"Dit leidt tot onrust onder onze inwoners en die zorgen worden gedeeld door de hele gemeenteraad", zegt PvdA-fractievoorzitter Inge Oosting. Oosting stelt daarom namens de gehele gemeenteraad vanavond tijdens de raadsvergadering vragen aan het college.
"De gemeenteraad wil dat er volledige zorg blijft in Hoogeveen", verklaart Oosting. "Maar het begint zo langzamerhand op Scrabble te lijken. Het wordt een soort woordspel. Wat verstaat de gemeente onder volwaardige zorg en wat verstaat Treant daaronder? Daar willen we duidelijkheid over."
De gemeenteraad wil daarom ook voordat Treant Zorggroep in januari met de definitieve plannen naar buitenkomt, in gesprek met de zorggroep.
'Verschraling van ziekenhuisaanbod'
Eerder gaf Frits Kappers, die zich al jaren inzet voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hoogeveen, aan bang te zijn voor verschraling van het ziekenhuisaanbod. Hij vergeleek het met salami. "Ze snijden steeds een dun plakje van de salami af en op een gegeven moment is er ineens geen salami meer."
Marcel Kuin, voorzitter van de raad van bestuur van Treant Zorggroep, zegt dat de zorg verplaatst wordt, in plaats van afgebouwd. "We willen juist de basisziekenhuizen in de lucht houden. Ingrepen die niet vaak voorkomen, moet je vaak genoeg kunnen doen om ze überhaupt te mogen blijven doen", verklaart hij.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.