De handtekening is gezet: Gerrie Benes tien jaar trainer bij Drenthina

Gerrie Benes gaat volgend seizoen zijn tiende jaar in bij Drenthina
Gerrie Benes gaat volgend seizoen zijn tiende jaar in bij Drenthina
VOETBAL - De langverwachte handtekening is gezet. Gerrie Benes en zaterdageersteklasser Drenthina gaan ook volgend jaar met elkaar verder. Voor de oefenmeester wordt het zijn tiende seizoen bij de club uit Emmen.
Het bestuur van Drenthina is erg blij met de overeenkomst. "Tien seizoenen klinkt lang en is in het hedendaagse voetbal misschien wel een unicum inderdaad. Maar als het goed voelt, voelt het goed", zegt voorzitter Willem Jan Alders.
"Dat moet uiteraard van twee kanten komen en dat is nog steeds het geval. Gerrie geeft zelf aan een opbouwtrainer te zijn. Iemand voor de lange termijn, die gelooft in het ontwikkelen van spelers en zich niet laat leiden door resultaten op korte termijn. Dat is een filosofie die ook perfect past bij onze club", aldus de voorzitter.

'Wij doen niet aan scorebordstatistiek'

Na de promotie van vorig seizoen, bezet Drenthina op dit moment de laatste plaats in de 1e klasse E. “Absoluut geen reden om in de war te raken en het contract niet te verlengen”, geeft Alders aan. “Wij doen niet aan scorebordstatistiek."
Ook Benes geeft aan blij te zijn met de verlenging. “De filosofie van de club en de werkomstandigheden bevallen mij uitstekend”, aldus de oefenmeester. “Ik geloof in langdurige relaties."

Ook assistent-trainer Wiggers blijft

In navolging van Benes wordt ook het contract van assistent Danny Wiggers met een jaar verlengd. Hij gaat hiermee zijn zevende seizoen bij Drenthina in. De samenwerking wordt door beide trainers als optimaal bestempeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.