Cas Peters: Wij kunnen winnen van VVV

VOETBAL - FC Emmen - VVV is morgenavond een treffen tussen de nummer 10 en de koploper van de Jupiler League. Verschil tussen beide ploegen is negen punten, maar desondanks is de Drentse ploeg vol vertrouwen. "Natuurlijk kunnen we winnen van VVV", aldus aanvaller Cas Peters.
Drie wijzigingen

Dick Lukkien wijzigt tegen de Limburgers zijn elftal op drie plekken. Twee wijzigingen in de Drentse basisformatie zijn noodzakelijk. Middenvelder Oguzhan Türk en verdediger Nick Bakker raakten deze week geblesseerd (aan respectievelijk aan de voet en de hamstrings). Zij worden vervangen door Henk Bos en Niels Fleuren, die jarenlang voor VVV speelde.

Huisman voor Kallon

Rechterspits Issa Kallon raakt zijn basisplaats kwijt aan Kai Huisman. Lukkien vindt dat de rappe buitenspeler te weinig rendement haalt uit zijn acties. "Dat is natuurlijk een harde boodschap richting hem, maar ik heb echt heel erg veel vertrouwen in hem. Hij heeft tot nu toe alles volle bak gespeeld, dus misschien geeft even rust hem ook wel weer frisse moed en energie. Daarnaast is Kai goed bezig en verdient hij een kans."

Peters: "Misschien ben ik teveel op zoek"

Vanzelfsprekend waren zowel Lukkien als Peters niet te spreken over het resultaat van vorige week tegen FC Utrecht. "Maar we moeten het ook niet dramatiseren", stelt Lukkien. "Het was niet goed, maar ik blijf erbij dat we er gewoon hadden kunnen en moeten winnen." Peters vult aan: "We moeten meer kunnen bieden tegen clubs die inzakken, meer creëren. Natuurlijk kijk ik daarbij ook naar mezelf. Met mij kan het ook beter. Misschien ben ik de laatste tijd wel te geforceerd op zoek naar een treffer. Daar moet ik me minder druk om maken misschien. Ik heb er nu zeven goals inliggen, er volgen heus wel meer." Wat dan de sleutel is om een muur te slechten? "Hoog tempo spelen, veel beweging zonder bal en misschien af en toe wat opportunistich", aldus Peters.
Opstelling FC Emmen
Telgenkamp; Fleuren, Siekman, Lima, Klok; Olijve, Mannes, Bos; Peters, Krohne en Huisman

Live op Radio Drenthe

FC Emmen - VVV is live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint, net als de wedstrijd om 20.00 uur. Verslaggevers in de JENS-vesting zijn René Posthuma en Niels Dijkhuizen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.