Sigrid's Garden belangrijk voor kankerpatiënten: 'Ze zijn hier zo lief voor me'

EMMEN - Sigrid's Garden, het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten in Emmen, wil de activiteiten verder uitbreiden. Het inloophuis is nu zes jaar open. "Je wordt hier heel goed opgevangen", zegt Jeannet Meijer.
Sigrid's Garden is door Jaap Boer opgezet, nadat zijn dochter Sigrid aan de ziekte overleed. Het inloophuis is bedoeld voor kankerpatiënten, ex-patiënten en hun familieleden.

Psychische ondersteuning

Het KWF maakte vandaag bekend dat er meer aandacht moet komen voor mensen die de ziekte hebben overwonnen. Ze hebben vaak behoefte aan psychische ondersteuning. En dat is iets wat Sigrid's Garden samen met het Behouden Huys uit Haren ook aanbiedt. Boer: "We willen nog meer dan nu een onderdeel worden in de hele keten van zorg."

Goede opvang

In het inloophuis is ruimte om elkaar te ontmoeten en er zijn de meest uiteenlopende activiteiten. Zoals schilderen of yoga, maar je kunt er ook naar een schoonheidsspecialiste of knutselen of gewoon met lotgenoten praten.
"Ik ga hier graag naartoe. Je wordt heel goed opgevangen en iedereen is heel erg lief voor me", vertelt Jeannet Meijer, die ook met de ziekte in haar omgeving te maken kreeg.
Sigrid's Garden start een actie om meer vrijwilligers aan het inloophuis te binden, zodat er nog meer activiteiten kunnen komen. Ook lopen er gesprekken met de drie gemeenten in Zuidoost-Drenthe over structurele financiering. Het inloophuis draait nu op giften en sponsoring.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.