Mirjam Pauwels, Henk Kosters en Frits Alberts winnaars Drents Politicus van het Jaar

ASSEN - Wethouder Mirjam Pauwels van de gemeente De Wolden is verkozen tot Drents Politicus van het Jaar 2016.
Dat is vanavond bekendgemaakt in het Atlas Theater in Emmen. "Dit is een mooie waardering", reageert Pauwels. Volgens de winnares is politiek vooral een samenspel. "Het is echt teamwork. Je hebt allemaal je eigen talenten. In De Wolden gaat dat heel goed."
De prijs voor Politiek Talent van 2016 ging naar wethouder Henk Kosters van Noordenveld. Wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn ging er met de publieksprijs vandoor. "Ik vond het in het begin vooral grappig, maar ik ervaar het nu als een mooie waardering voor wat ik doe."
Het was dit jaar voor het eerst dat een publieksprijs werd uitgereikt. Het publiek kon stemmen op zes genomineerden. Frits Alberts kreeg 666 stemmen. In totaal brachten 2.633 mensen hun stem uit.
Mirjam Pauwels is volgens de jury een kundig wethouder. "Geen poeha, maar een stille harde werker, die doet wat ze moet doen. Een vrouw met ambitie", staat in het rapport. Politiek Talent Henk Kosters heeft volgens de vakjury de dynamiek van een frisse, energieke en levendige bestuurder. "Een toegankelijk man met humor en een doener."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.