Slecht begin nekt FC Emmen tegen de koploper: 1-2

VOETBAL - FC Emmen heeft de laatste thuiswedstrijd van het jaar verloren. Koploper VVV-Venlo won met 2-1. De goal van de Drenten werd gemaakt door Tim Siekman.
Door de nederlaag zakt FC Emmen naar de 12e plaats in de Jupiler League, met 26 punten uit 18 duels. VVV blijft koploper met 38 uit 18.

Helmond Sport zeker van play-offs

Helmond Sport plaatste zich gisteravond voor de play-offs door de 2e periode als tweede te eindigen achter VVV, dat al zeker was van deelname aan de play-offs omdat de Venlonaren de eerste periodetitel overnamen van Jong PSV.

Dramatische start

FC Emmen, met drie wijzigingen ten opzichte van vorige week (Fleuren voor Bakker, Bos voor Türk en Huisman voor Kallon), begon dramatisch aan het duel en keek al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Opoku, ex-speler van Veendam, profiteerde van chaotisch verdedigen aan Emmen-zijde.

Kansen op gelijkmaker

FC Emmen herpakte zich na zo'n twintig minuten en kreeg tot de rust drie prima kansen op de gelijkmaker. Maar die kansen waren niet besteed aan Cas Peters, Rogier Krohne en Jurjan Mannes. Tussendoor had Emmen wel het geluk dat VVV-Venlo in de counter genadig was via Opoku, die op FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp stuitte.

Maier voor Krohne

Met Viktor Maier voor Rogier Krohne probeerde Emmen in de tweede helft nog meer druk te ontwikkelen op de goal van VVV-Venlo. In de eerste minuten leek dat ook te lukken, met een schot van Mannes en een kopbal van Tim Siekman. Maar langzaam maar zeker nam VVV-Venlo het initiatief weer over. Invaller Torino Hunte, die kwam voor Leandro Resida, zorgde voor de 0-2 in de 65e minuut. Bij die goal raakte Telgenkamp geblesseerd aan zijn schouder, maar Emmen had al drie keer gewisseld en dus bleef de doelman ondanks hevige pijn binnen de lijnen.

Siekman

FC Emmen leek geklopt, maar via Siekman kwam de spanning weer terug. Zijn kopbal betekende een kwartier voor tijd de 1-2. Een slotoffensief kwam er, maar de gelijkmaker (die misschien wel verdiend was) kwam er niet. Daarvoor waren de schoten van invaller Kallon en Lima te wild en te snel. Lima was overigens koppend wel heel dichtbij de 2-2, maar zijn inzet werd knap gepakt door de beste VVV'er in Emmen: doelman Delano van Crooy.