1,3 miljoen bezoekers in zicht voor Wildlands

Olifanten in Wildlands (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
Olifanten in Wildlands (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
EMMEN - Wildlands Adventure Zoo in Emmen passeert de komende weken de grens van 1,3 miljoen bezoekers.
Dit meldt woordvoerder Hanneke Wijshake van Wildlands. Het aantal bezoekers van 1,3 miljoen is nodig om de ruim 50 miljoen aan investeringen te kunnen aflossen en nieuwe attracties te kunnen ontwikkelen.


Veel Amsterdammers

Dagelijks passeren ruim 6.000 bezoekers de kassa’s van de Adventure Zoo. Met de Kerst in aantocht verwacht de directie nog enkele duizenden mensen extra te verwelkomen. Opvallend is het grote aantal bezoekers uit Amsterdam. West-Friesland doet het ook erg goed, maar onze hoofdstad springt er - tegen de verwachtingen in - echt uit. Wildlands gaat uitzoeken waar dat door komt.
In 2017 gaat Wildlands wel investeren, maar een grote nieuwe attractie zit er in het tweede openingsjaar nog niet in.
Lees meer: Wildlands half jaar open: 'We kunnen alleen maar trots zijn'
Soms een dipje

Wijshake is trots dat alle verwachtingen tot nu toe zijn uitgekomen. "We hebben vanaf het begin gezegd dat we het gingen halen. Soms was er even een dipje in het aantal bezoekers. Bijvoorbeeld op hete zomerdagen. Dat maakte het een beetje spannend. Maar dat hoort erbij", aldus de Wildlands-woordvoerder. Ze rekent voor 2017 op minder bezoekers, omdat de nieuwigheid eraf is. Volgend jaar worden er daarom ruim 1 miljoen betalende bezoekers verwacht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.