'Super Zaterdag' voedselbankactie: meer dan 1300 kratten vol boodschappen

ASSEN - 'Super Zaterdag' heeft de organisatie van de actie Samen voor de Voedselbank geen windeieren gelegd. "In totaal heeft deze dag meer dan 1300 kratten vol levensmiddelen opgeleverd", zegt Margreet Gort, coördinator/eindredacteur bij RTV Drenthe.
Gort: "Alleen al in Assen zijn 750 kratten opgehaald. Ja, ik ben bijzonder tevreden."

Diever

Tijdens de Super Zaterdag is bij supermarkten in de hele provincie fanatiek actie gevoerd voor de Drentse voedselbanken. In Diever deed de afdeling Westerveld van de voedselbank dit. Volgens Greet Oosterveld is Diever ontzettend gul. "Wat mij zo ontroert is dat mensen soms met een hele kar vol voor de voedselbank komen. En ook de leerlingen van Stad en Esch in Diever komen zomaar met spullen. Dat is echt heel mooi".

Hoogeveen

In Hoogeveen zijn de Rotary en de dames van de Soroptimisten verantwoordelijk voor de inzameling. Roel Linde is een van de vrijwilligers van de Rotary. "Er zijn al veel kratten opgehaald. Er wordt goed gegeven". Middenin de winkel staat een speciale stand waar producten te vinden zijn waar de voedselbanken behoefte aan hebben.

Voorraad

De actie, die afgelopen woensdag begon, duurt nog de hele komende week. Doel is ervoor te zorgen dat de voedselbanken een redelijke voorraad hebben om uit te delen aan gezinnen die dit hard kunnen gebruiken, omdat ze niet rondkomen. In Drenthe maken zo'n vierduizend mensen gebruik van de voedselbanken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.