Spektakel tussen Klazienaveen en Pelikaan S kent geen winnaar, verlies voor Noordscheschut en DZOH

VOETBAL - Klazienaveen en Pelikaan S schotelden het publiek een heerlijke wedstrijd voor. Na 90 minuten spektakel eindigde de subtopper in de zaterdag tweede klasse J in 2-2. Door het gelijkspel blijft Klazienaveen Pelikaan S op de ranglijst één punt voor.
bekijk hier:
De gasten uit Oostwold begonnen beter aan de wedstrijd en kregen de beste kansen, maar Hoxhaj en twee keer De Grooth misten voor doelman Verhaar. Aan de andere kant kreeg Bloomberg de eerste goede kans voor Klazienaveen, maar zijn schot ging net naast.
Bij Pelkaan S stonden enkele spelers met een Drents verleden in de basis, waaronder Anton Jongsma, Danny Holband en Edu de Jonge Rosa. Klazienaveen had het lastig met het snelle spel van Pelikaan S, maar had geluk dat de ploeg van trainer Kurt Elshot slordig voor het doel was.

1-0

Na 35 minuten nam Klazienaveen de leiding. Iwan Lambers werd in het strafschopgebied door doelman Hensens onderuit gehaald. De strafschop werd door Yorin Habing onberispelijk binnengeschoten. Gezien de kansenverhouding was de voorsprong geflatteerd. In de slotfase van de eerste helft kregen de gasten nog een aantal goede mogelijkheden, maar Klazienaveen ging met een 1-0 voorsprong rusten.
In de tweede helft kregen beide ploegen minder kansen. De grootste kans was in de beginfase voor Klazienaveen, maar Rob Groote zag zijn poging, via Hensens, over gaan. In de 65ste minuut kwam Pelikaan S langszij. Freddy de Groot kon, geheel vrijstaand, de 1-1 gelijkmaker binnen schieten.

Spannende slotfase

In een spannende slotfase kregen beide ploegen kansen en Klazienaveen wist als eerste ploeg de tweede treffer van de middag te scoren. Tien minuten voor tijd schoot Danny Jaspers de 2-1 met een geplaatst schot prachtig binnen. Amper vier minuten later stond het alweer gelijk. De 2-2 van Martijn Drent leek houdbaar, maar Verhaar wist de bal niet te keren.
In de laatste minuten kregen beide ploegen nog een aantal kansen op de winst, maar deze werden niet benut en dus kreeg de partij die geen winnaar verdiende een terecht gelijkspel.

Nederlaag Noordscheschut en DZOH

In de kop van de tweede klasse J verloor nummer drie DZOH met 2- 4 van koploper Groningen. Nummer twee Noordscheschut kon het niet bolwerken tegen NEC Delfzijl (1-2), waardoor de achterstand van de Schutters op Groningen is opgelopen tot vier punten. DZOH en Klazienaveen delen nu de derde plek en hebben twee punten minder dan Noordscheschut.