E&O vergeet Venlo op te rollen na sterke eerste helft

HANDBAL - De heren van E&O boekten de dertiende zege van het seizoen. In de eigen sporthal werd Venlo met 34-27 verslagen. Dat verschil van zeven was een magere afspiegeling van het kwaliteitsverschil, maar de koploper van de eredivisie haalde na rust bij lange na niet het niveau van de eerste helft.
"Daar baal ik wel van", liet E&O-trainer/coach Edwin Kippers weten. "We moeten in deze fase van het seizoen wel constanter worden. Dit kan straks niet in de play-offs, dat is wel zeker." De oefenmeester vond zijn ploeg na rust laconiek. "En niemand uitgezonderd. Ook Tom Grouwe, onze doelman die voor rust top speelde, deelde na rust in de malaise.
Snel, gevarieerd en met een hoog rendement
E&O speelde voor rust dus uitstekend, Aanvallend in een hoog tempo, gevarieerd en met een hoog rendement. Ook de dekking stond goed en doelman Tom Grouwe (Kippers liet zijn keepers tot nu toe om en om keepen) was de absolute uitblinker. De thuisclub liep snel uit naar een voorsprong van 5 doelpunten (8-3), die zelfs groeide naar tien (bij 17-7). De ene aanval was nog mooier dan de ander, maar de fraaiste actie van de eerste helft was toch wel de pass die Toby Trouw gaf richting cirkelspeler Rick Wielage, die vervolgens ongehinderd kon scoren vanaf de cirkel. De ruststand was 17-8.
Venlo komt terug
In de eerste tien minuten van de tweede helft bleek het verschil tien, maar de thuisclub zakte steeds verder terug in niveau. Venlo, met oud E&O-speler Niek Kuik, werd daardoor niet vernederd. Sterker nog, de ploeg kwam zelfs nog terug tot op 5 doelpunten (bij 30-25). Maar verder lieten de mannen van Kippers, die balend twee keer een time-out nam, het niet komen: eindstand 34-27.
Gat met Houten blijft 8 punten
Door de zege heeft E&O 26 punten uit 15 duels. Arnhem, dat dik won van HARO, volgt op één punt. Het gat tussen E&O en Houten (de ploeg die net buiten de play-offs valt zoals het nu lijkt) blijft acht punten, want ook Houten won haar duel. Hercules werd met 23-29 verslagen. In de eredivisie staan nog 7 duels op het programma.
Topschutters E&O: Trouw 6, Jaspers 6, Fuhler 5, Wielage 4