Progressief Westerveld: Ouderen moeten geld van de gemeente kunnen lenen

Gemeente moet ouderen helpen met lening zegt PW (Rechten: Google Streetview)
Gemeente moet ouderen helpen met lening zegt PW (Rechten: Google Streetview)
DIEVER - Als het aan Progressief Westerveld ligt, komt er een mogelijkheid voor senioren om een lening af te sluiten via de gemeente. Een zogenaamde blijverslening.
De gemeente Westerveld is aan het vergrijzen. Bovendien moeten ouderen langer thuis blijven wonen. Daarvoor is het dan wel nodig om, als je gezondheid je in de steek laat, je huis aan te passen. Fractievoorzitter Jan Langenkamp van Progressief Westerveld wil ze hulp bieden.

Ouderen krijgen geen nieuwe hypotheek meer

Langenkamp: "Ouderen hebben vaak wel geld, maar dat zit in hun woning. De bank geeft ze geen hypotheek meer. We willen dat ouderen langer thuis blijven wonen, dan moeten we ook wat voor ze doen".
Volgens Langenkamp is een blijverslening in zijn gemeente "misschien wel belangrijker dan een starterslening". Er zijn meer ouderen dan jongeren die in de gemeente blijven.
De gemeente Westerveld werkt op dit moment aan een nieuwe woonvisie. Daarin staat wat er nodig is en aan wat voor soort woningen behoefte is. Progressief Westerveld vraagt de gemeente om de mogelijkheid van een blijverslening daarin mee te nemen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.