Celstraf na gewelddadige diefstal van droge worst

Celstraf na gewelddadige diefstal droge worst (Rechten: RTV Drenthe)
Celstraf na gewelddadige diefstal droge worst (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN/EMMER-COMPASCUUM - Een 29-jarige man uit Emmer-Compascuum is voor een gewelddadige diefstal van een droge worst veroordeeld tot twee weken cel. Een week hiervan is voorwaardelijk.
De man gebruikte bij aanhouding geweld. Ook zou hij het personeel hebben bedreigd met de dood, maar dit laatste kon volgens de politierechter niet worden bewezen. Hiervoor werd de man niet bestraft.
Op 8 september werd de man in de supermarkt door een medewerker betrapt bij het verstoppen van een droge worst onder zijn jas. Medewerkers namen de man mee naar het kantoortje in de supermarkt, maar de Emmer-Compascuümer verzette zich hevig. Hij werd uiteindelijk overgedragen aan de politie.

Geen werkstraf

De Emmer-Compascuümer is al in het bezit van een strafblad. In 2015 werd hij door de politierechter in Groningen tot een werkstraf van tachtig uur veroordeeld. Dit was ook voor een diefstal. "Een werkstraf is daarom nu een gepasseerd station", zei de rechter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.