Hotel Braams in Gieten heeft nieuwe eigenaar

Hotel Braams heeft een nieuwe eigenaar (Rechten: Van Oost Media)
Hotel Braams heeft een nieuwe eigenaar (Rechten: Van Oost Media)
GIETEN - Hotel Braams in Gieten heeft een nieuwe eigenaar. Dat bevestigt curator Jan Maarten Pol. Het is niet bekendgemaakt aan wie het hotel is verkocht.
Geïnteresseerden konden tot vorige week donderdag een bod uitbrengen via een veiling op internet. Een aantal kreeg na de online veiling de mogelijkheid om nog een blind bod uit te brengen. Uiteindelijk is het hotel verkocht voor 578.500 euro.

Inventaris geveild

Behalve het pand wordt ook de complete inventaris via het internet geveild. Naast horecameubilair en keukenapparatuur gaat het ook om antieke goederen als kroonluchters, zilveren bestek en servies. Deze veiling duurt nog tot vanavond half acht.
"De biedingen lopen goed", zegt Pol. "Maar meestal gaat het in het laatste kwartier pas los, omdat mensen afwachten."

Failliet

Het eeuwenoude Hotel Braams in het centrum van Gieten ging afgelopen januari failliet. In augustus toonde zorginstelling Joy Living interesse in het pand. De organisatie wilde een begeleid wonen-project opzetten voor 24 mensen met autisme, maar de gemeente zag die plannen niet zitten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.