Taxichauffeur moet de cel in voor misbruiken scholiere

Celstraf voor taxichauffeur na misbruik scholiere (Rechten: Pixabay)
Celstraf voor taxichauffeur na misbruik scholiere (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Een voormalige taxichauffeur uit Leutingewolde is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor seksueel misbruik. De 65-jarige misbruikte een verstandelijk beperkte scholiere toen hij haar met zijn busje van school in Assen naar huis bracht.
De man moet ook 1500 euro schadevergoeding aan het inmiddels 15-jarige meisje betalen.

In de taxi

De chauffeur zou het meisje tussen september en december 2014 meerdere keren hebben misbruikt. Begin december zagen de stiefouders van een ander kind dat in het taxibusje zat, dat de man een arm om het meisje heen had geslagen en hij onder haar kleding haar borst betastte.
Dat gebeurde voor een stoplicht in Assen. Het meisje zat altijd voorin bij de chauffeur, omdat ze anders wagenziek werd. De getuigen belden de vervoersmaatschappij en de ouders van het meisje. Zo kwam de zaak aan het rollen.

Facebookberichten

Ondanks dat de man tijdens de rechtszaak in alle toonaarden ontkende, is de rechtbank ervan overtuigd dat het meisje bij de politie de waarheid heeft verteld over het misbruik. De politie vond ook 26 privéberichten die hij naar het meisje had gestuurd via Facebook waarin hij haar telkens ‘lieve schat’ noemde en schreef wat hij voor seksuele handelingen met haar wilde verrichten.
De man verklaarde in de rechtszaal dat hij de berichten had gestuurd omdat het meisje hem eens had verteld dat ze eerder seksueel misbruikt was. Hij had de indruk dat ze daarover loog. Met de berichten wilde hij haar uit te tent lokken om uit te zoeken of ze de waarheid sprak.

Lagere straf

De rechtbank liet dinsdag weten dat ze niks van dat verhaal gelooft. De straf die de ex-chauffeur krijgt, is wel lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste twee weken terug vijftien maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.
De rechtbank vindt die straf te hoog, omdat de man ook al is gestraft doordat hij zijn baan is kwijtgeraakt, zijn vrouw hem heeft verlaten en zijn zoons geen contact meer met hem willen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.