Een week lang gratis met de bus in Emmen

Gratis busvervoer in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Gratis busvervoer in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Om het openbaar vervoer te stimuleren en de parkeerterreinen te ontlasten, biedt de gemeente Emmen gratis busvervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4 in Emmen.
Van 22 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de
in Emmen. De actie is een herhaling van de OV-actie eind 2014 en 2015. Er werd toen twee keer zoveel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer als normaal.

Gratis vervoer

Wethouder Bouke Durk Wilms besloot daarom dit jaar het vervoer met de stadsbus nogmaals gratis aan te bieden voor een langere periode: “Iedereen moet naar Emmen centrum kunnen komen in de vakantie en rondom de feestdagen. Met deze actie willen we inwoners van Emmen stimuleren om met de bus te komen. Zo is er voor bezoekers die van verder komen meer ruimte op de parkeerterreinen."

Meerdijk – Centrum

Op vrijdag 23 december en zaterdag 24 december biedt de gemeente Emmen ook gratis vervoer aan vanaf de Meerdijk. Met lijn 12 (Meerdijk – Centrum) kunnen mensen gratis naar het centrum van Emmen reizen. Lijn 12 rijdt deze twee dagen vier keer per uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.