'Onzekerheid rond komst FOC blijft'

Een impressie van het FOC
Een impressie van het FOC © FOC Assen BV
ASSEN - De onzekerheid rond de komst van een FOC naar Assen blijft. Een slechte zaak vindt een aantal partijen in Provinciale Staten, waaronder CDA en ChristenUnie.
Het plan voor een megawinkelcentrum bij het TT Circuit in Assen is weliswaar ingetrokken, maar toch werd in Provinciale Staten kort over het onderwerp gesproken. "Ik had een daverend slotakkoord bedacht voor deze FOC-discussie", zegt PvdA-statenlid Hendrikus Loof.

Nieuw plan

De gemeente Assen en initiatiefnemer van het FOC, Raymond Coronel zijn nu aan zet om met een nieuw plan te komen. De meeste partijen onderschrijven de stelling van Gedeputeerde Staten dat de initiatiefnemers hetzelfde plan niet nog eens kunnen indienen. “We hopen dat Assen met een goed plan komt voor het gebied rond TT Circuit”, aldus ChristenUnie-statenlid Roy Pruisscher.

Onzekerheid

Initiatiefnemer Raymond Coronel heeft naar eigen zeggen enkele maanden nodig om met een nieuw plan te komen. Binnenstadsvereniging MKB Assen vreest dat nieuwe ondernemers de stad links laten liggen, zolang niet duidelijk is wat er gaat gebeuren bij het TT Circuit.

D66

De PvdA was benieuwd naar het standpunt van D66. Die partij hield zich in de FOC-discussie erg op de vlakte over haar standpunt. Fractievoorzitter Marianne van der Tol zorgt voor duidelijkheid: "Wij waren voor geweest met twee hele grote mitsen." Als het aan D66 ligt had het FOC moeten bijdragen aan de kosten voor de verkeersafwikkeling en 2200 vierkante meter aan lege winkeloppervlakten moeten opkopen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.