Reconstructie rond drama Sharleyne

Er is een reconstructie gemaakt van de val die Sharleyne maakte vorig jaar juni (Rechten: VARA/ZEMBLA)
Er is een reconstructie gemaakt van de val die Sharleyne maakte vorig jaar juni (Rechten: VARA/ZEMBLA)
HOOGEVEEN - Er is een reconstructie gemaakt van het dramatische voorval, waarbij de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen in juni vorig jaar om het leven kwam.
Dit meldt het
vandaag. In de reconstructie is een pop met dezelfde lengte en gewicht als Sharleyne tientallen keren van een hoog gebouw gegooid.
Lees meer: Gerechtshof doet volgend jaar uitspraak over zaak Sharleyne Die reconstructie is de reden dat de uitspraak van het gerechtshof over eventuele vervolging van Sharleynes moeder is uitgesteld naar volgend jaar. Hij is gemaakt in opdracht van Liesbeth Poortman, de advocaat van Victor Remouchamps, Sharleynes vader.

Reconstructie

In mei van dit jaar gaf zij al aan een reconstructie van de gebeurtenissen rondom de val van het meisje van de flat te willen. Ze heeft het, in aanloop naar een besluit van het gerechtshof hierover nu zelf laten doen. De resultaten komen in januari binnen. De moeder van Sharleyne en haar advocaat Paul van Jaarsveld krijgen daarna de gelegenheid erop te reageren.

Aanhouding

Het 8-jarige meisje werd vorig jaar juni dood gevonden onderaan de flat De Arend in Hoogeveen. Haar moeder werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het meisje, maar het Openbaar Ministerie besloot de vrouw uiteindelijk niet te vervolgen, omdat er niet genoeg bewijs was.
De vader is naar het gerechtshof gestapt om af te dwingen dat zijn ex-vriendin alsnog wordt vervolgd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.