Ondernemend: Record aantal bezoekers voor Schouwburg Ogterop in Meppel

HAVELTE - Schouwburg Ogterop gaat de regio in. Dat gebeurt komend jaar met een theaterstuk dat in Wapserveen wordt opgevoerd.
Directeur Wybrich Kaastra van Ogterop vertelt er over in Ondernemend. "Volgend jaar gaan we naar Westerveld. In september gaan we zes voorstellingen doen bij een boerderij in Wapserveen. Het gaat over de grutto. Het stuk heet 'De Weidekoning'". Volgens Kaastra gaat het sowieso goed met het theater. "We hebben nog nooit zoveel theaterbezoekers gehad." Ogterop bestaat volgend jaar 150 jaar.

Westerveld is de villawijk van de regio Zwolle

Meppel is volgens wethouder Klaas Smidt van buurgemeente Westerveld een prima samenwerkingspartner. Klaas Smidt is ook te gast in Ondernemend. Beide gemeenten werken al een tijdje samen en wisselen ook personeel uit.
Westerveld heeft niet de naam van een gemeente waar veel grote bedrijven en veel bedrijventerreinen zijn. Het is vooral een woongemeente. Smidt: "We zien ons als de villawijk van de regio Zwolle. Onze rol is vooral het recreatiegebied waar je goed kunt wonen. Er wonen hier ook veel ondernemers uit Zwolle. Daar lopen ze niet te koop mee."

Eten in de keuken van 't Schellinkje

Horecaman Jan Vrielink uit Meppel geeft de nodige tips voor het kerstdiner. "Doe niet te moeilijk en gebruik kleine gerechten." Vrielink is de uitbater van restaurant 't Schellinkje en eigenaar van het pannekoekschip in Meppel. Vrielink heeft ook wat nieuws. "We hebben altijd een tafel over in de keuken. Die gaan we volgend jaar ook inzetten. Dan kunnen gasten ook zien hoe het er in de keuken aan toe gaat."
Ondernemend is een samenwerking van RTV Drenthe, Boom Uitgevers en RTV Meppel. Het programma is op TV Drenthe te zien om 10.00u, 13.00u, 16.00u en 22.00u. Dit keer komt het vanuit cafe 't Knooppunt in Havelte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.