Machteloos FC Emmen helpt NAC aan zege

VOETBAL - Wie of wat wordt er in de winterstop uit de hoge hoed getoverd bij FC Emmen? Wordt de selectie versterkt of vindt de huidige spelersgroep van FC Emmen zelf de sleutel naar succes. Dat er, vooral aanvallend, iets moet gebeuren in de tweede seizoenshelft werd gisteravond in Breda pijnlijk duidelijk: NAC won met 3-1.
Met de derde nederlaag op rij gaat FC Emmen met een slecht gevoel de Kerst in. De Drentse club staat halverwege het seizoen op plek 12 en dat is een positie die geen recht geeft op de play-offs.

De 1-0

Bij rust keek FC Emmen, dat het moest stellen zonder de geblesseerden Dennis Telgenkamp en Josimar Lima, tegen een 1-0 achterstand aan. Na 19 minuten kopte Cyriel Dessers de bal achter reserve-doelman Wieger Sietsma. Op de flank mocht Korte veel te gemakkelijk een voorzet geven en op doellijn stond Dessers volledig vrij. Directe tegenstander Nick Bakker was in geen velden of wegen te bekennen.

Geen stootkracht

FC Emmen speelde op zich niet minder dan de thuisclub, maar miste zoals wel vaker dit seizoen stootkracht. Kaj Huisman was te licht, Rogier Krohne was uit vorm en Cas Peters miste de scherpte. De kansjes die er kwamen waren dan ook niet succesvol. Het dichtst bij een treffer was Peters, maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door NAC-doelman Jorn Brondeel.

2-0 en 3-0

Arno Verschueren kopte tien minuten na rust de 2-0 binnen uit een corner, waarna Robbie Haemhouts in de 64e minuut de 3-0 aantekende. De tweede treffer werd ingeleid door de zwalkende Rogier Krohne die in de vijandelijke zestien over de bal maaide en de counter van NAC inleidde. Die counter mondde uit in een corner die werd binnengekopt door Verschueren. De 3-0 was het derde kerstcadeautje van Emmen aan NAC. Niemand werkte de bal uit de eigen zestien, waarna Robbie Haemhouts de bal maar achter Sietsma schoot.

Dubbele wissel

Met een dubbele wissel (Loen en Maier voor Olijve en Krohne) kreeg FC Emmen plotseling veel meer grip op NAC en werd de ploeg ook in de eindfase gevaarlijk. Youri Loen, fraai vrijgespeeld door Henk Bos, zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-1 en NAC leek van slag. FC Emmen ging op zoek naar de aansluitingstreffer, kreeg ook nog enkele kansen, maar passeerde NAC-doelman Brondeel niet meer.