Hurry Up houdt KV Sasja van zich af

Ronald Suelmann was beslissend voor Hurry Up (archieffoto RTV Drenthe)
HANDBAL - Hurry Up heeft in eigen huis afgerekend met KV Sasja. Nadat het eerder dit seizoen in Antwerpen al 25-34 werd voor de ploeg van Martin Vlijm, was Hurry Up nu met 32-28 te sterk voor de Belgische gasten.
De eerste helft ging gelijk op en via 9-8 kwam KV Sasja verrassend op een 9-10 voorsprong. Hurry Up was onnauwkeurig in die fase. Met name Vaidas Trainavicius, die wegens ziekte niet getraind had, maakte een aantal fouten. Gelukkig voor hem en de ploeg poetste zijn Litouwse maat Tomas Bernatavicius de achterstand weg en kun Hurry Up met een 13-11 voorsprong de kleedkamer in.
Suelmann en Bernatavicius
Na rust ging het lange tijd gelijk op, waarna Hurry Up via de individuele kwaliteiten van Ronald Suelmann en Bernatavicius een gaatje sloeg. Bij 27-21 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en dat was het teken voor KV Sasja om - met het oog van de wedstrijd op zondag- te gaan wisselen. De jonge ploeg snoepte een beetje van de achterstand af, maar echt in gevaar kwam Hurry Up niet meer.
Hurry Up staat met een achttien punten uit zestien wedstrijden op een zesde plaats. De achterstand op plek vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs, bedraagt drie punten. Daarbij heeft Hurry Up ook nog een wedstrijd meer gespeeld. Vorige week na de nipte nederlaag tegen laagvlieger Aalsmeer gaf coach Martin Vlijm aan de final four uit zijn hoofd te hebben gezet. Zondag speelt Hurry Up uit bij het lager geklasseerde Volendam.