Hemmeltiedrecept: hammousse met komkommer
Bereidingstijd: 20 minuten plus 1 uur tijd om op te stijven
Ingrediënten:
pakje monchou
slagersham
yoghurt
komkommer
kerrie
peper en zout
cress ter garnering
Bereiding:
Laat de monchou op kamertemperatuur komen.
Snijd de ham in reepjes, houd een beetje van de ham apart voor de garnering van de mousse.
Mix met een staafmixer de monchou met de hamreepjes, yoghurt, kerrie, peper en zout.
Laat de mousse hierna ongeveer een uur in de koelkast opstijven, hierdoor wordt deze rijker van smaak, omdat de monchou de overige smaken opneemt.
Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel een beetje komkommer over de glaasjes en spuit hier de hammousse over. Garneer met hamreepjes en een plukje cress.
Laat de monchou op kamertemperatuur komen.
Snijd de ham in reepjes, houd een beetje van de ham apart voor de garnering van de mousse.
Mix met een staafmixer de monchou met de hamreepjes, yoghurt, kerrie, peper en zout.
Laat de mousse hierna ongeveer een uur in de koelkast opstijven, hierdoor wordt deze rijker van smaak, omdat de monchou de overige smaken opneemt.
Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel een beetje komkommer over de glaasjes en spuit hier de hammousse over. Garneer met hamreepjes en een plukje cress.