Kwartfinale Protos Weering: de statistieken

De statistieken van de kwartfinale
De statistieken van de kwartfinale
VOETBAL - Negentien Drentse clubs hebben zich vanavond geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Twee clubs deden dat door de volle buit te pakken in de vier duels, namelijk MSC en Nieuw Buinen.
Vorig jaar haalden 20 Drentse clubs de halve finale.

HOC

Verrassend was ook de 3e plaats van HOC. De fusieclub uit Odoorn/Exloo is samen met EMMS uit Slagharen de enige vierdeklasser die zich zaterdag 7 januari mag melden voor de halve finales.
In totaal plaatsten zich twee hoofdklassers voor de halve eindstrijd, zeven eersteklassers, acht tweedeklassers, zes derdeklassers en dus twee clubs die uitkomen in de vierde klasse.

Alle finalisten van vorig jaar door

Alle finalisten van vorig jaar (behalve HHC, dat niet deelneemt aan deze editie) haalden de halve finale: Rolder Boys, HZVV, SC Erica, Noordscheschut en SVBO.

Meest scorende ploeg

Hoogeveen zondag was de meest productieve ploeg van de avond. De eersteklasser maakte er 22. Hoogeveen behaalde ook de grootste zege van de avond, want NWVV werd met 10-0 opzij gezet.
444 goals in kwartfinale
In totaal werd er in 100 kwartfinaleduels 444 goals gescoord. Daardoor staat het doelpuntentotaal na de voorronde en de kwartfinale op 1351. Dat zijn er minder dan de laatste twee edities. In 2014 werd er in de eerste twee ronden 1406 keer gescoord en vorig jaar stond de teller op 1384.
Kiekebelt en Eberhard topschutters van de avond
Danny Kiekebelt en Patrick Eberhard werden de topschutters van de avond. De spelers van respectievelijk Noordscheschut en SVBO scoorden zes keer. Elf spelers waren vijf keer trefzeker in de kwartfinale.
Zeven clubs nog zonder nederlaag
Zeven clubs zijn na de kwartfinalewedstrijden nog zonder nederlaag: De Weide, Nieuw Buinen, Hoogeveen zondag, Noordscheschut, Beilen, HOC en Dedemsvaart.
Noordscheschut op doelsaldo de beste tot nu toe
vv Noordscheschut is na acht wedstrijden de beste. De mannen van trainer André Mulder haalden in de voorronde 12 punten en in de kwartfinale 10, met het doelsaldo: 29 voor en 4 tegen. Ook Nieuw Buinen behaalde 22 punten in acht duels, maar heeft een doelsaldo van +22 (28 voor en 6 tegen).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.