Noordenveld roept 2017 uit tot jaar van de democratie

RODEN - ”Sociale media geven lang niet altijd een betrouwbaar beeld van de werkelijkheid.” Dat zei burgemeester Klaas Smid gisteravond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Noordenveld.
De burgemeester uitte kritiek op het gebruik van sociale media. Daarna opende hij officieel het jaar van de democratie in Noordenveld.
Er gebeuren volgens Smid veel positieve dingen in zijn gemeente. Zo is Smid trots op de meisjes uit Peize die het Kinderliedtiesfestival wonnen en op de actie SamenLoop voor Hoop, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker.
”Vergelijk dat eens met het bewust kwetsen van anderen”, zei Smid daaropvolgend. ”Het bewust kwetsen op internet, waar nuance verloren gaat.” De burgemeester roept de inwoners op om bij te dragen aan het jaar van de democratie. Volgens hem lijkt democratie vanzelfsprekend, maar is dat schijn. ”Democratie vraagt tegenspraak, dialoog en debat.”
Daarmee sluit Noordenveld het themajaar van de vluchteling af.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.