Video: Hijskranen plaatsen eerste deel nieuwe spoorbrug Coevorden

COEVORDEN - In Coevorden zijn drie hijskranen bezig met een grote operatie. Voor de bouw van een nieuwe spoorbrug laten ze vandaag een 200 ton wegend draaidek op zijn plaats zakken.
De nieuwe spoorbrug sluit het industrieterrein Europark in Coevorden aan op de spoorverbinding naar Duitsland en op de lijn Emmen-Zwolle. De nieuwe brug zorgt ervoor dat lange goederentreinen niet eerst meer naar het station van Coevorden hoeven te rijden, waarna ze pas naar de Euroterminal kunnen vertrekken. Door een korte aansluiting via de brug komen de goederentreinen straks niet meer in de stad en dat scheelt overlast.
Op 1 februari begint de volgende fase van de bouw. Dan plaatsen de hijskranen het tweede deel van de brug, de boog. De operatie wordt in twee keer uitgevoerd, omdat de volledige brug (bijna 400 ton) te zwaar is om in één keer te plaatsen. Ook zou dan het vervoer over het water problemen opleveren.

Waarom moet er een boog op de brug?

Naar verwachting kunnen treinen vanaf 1 mei gebruikmaken van de spoorbrug.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.