Soepeler kinderpardon in partijprogramma PvdA

Soepeler kinderpardon op partijprogramma PvdA (Rechten: archief RTV Drenthe)
Soepeler kinderpardon op partijprogramma PvdA (Rechten: archief RTV Drenthe)
DEN HAAG - Het pleidooi voor een ruim kinderpardon komt toch in het partijprogramma van de PvdA. 94 procent van de leden stemden tijdens de partijtop in Utrecht vandaag voor.
Raymond Wanders, fractievoorzitter van de PvdA in Emmen: "We wisten dat het voorstel breed gedragen werd, maar 94 procent dat wisten we natuurlijk niet."

De eis dat kinderen meewerken aan hun uitzetting wordt als het aan de partij ligt geschrapt. In het nieuwe partijprogramma is ook opgenomen dat de PvdA zich uitspreekt over het internationale kinderverdrag. Verder wil de PvdA dat kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn ook in aanmerking komen voor het kinderpardon.
Wanders heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor de 9-jarige Samira en haar familie. Het meisje zit in het azc in Emmen. Ze woont acht jaar in Nederland, maar volgens de huidige regels mag ze hier niet blijven. Samira zou eerder deze maand zelfs worden uitgezet. Maar mede dankzij de inzet van Wanders kan ze voorlopig blijven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.