Organiseert Noordlaren misschien toch eerste marathon op natuurijs?

De ijsbaan in Noordlaren (Rechten: Janet Oortwijn / RTV Drenthe)
De ijsbaan in Noordlaren (Rechten: Janet Oortwijn / RTV Drenthe)
NOORDLAREN - Volgens ijsmeester Gezienus van Iren ligt er al bijna drie centimeter ijs op de ijsbaan in Noordlaren, en dat zou betekenen dat de eerste marathon op natuurijs van 2017 daar misschien toch nog geschaatst kan worden.
Dat zei hij in het NPO Radio 1 programma
.
Gisteravond zei de KNSB nog dat de strijd om de eerste wedstrijd op natuurijs tussen Arnhem en Haaksbergen zou gaan. Inmiddels is duidelijk dat in die plaatsen niet voldoende ijs ligt.

Marathon op natuurijs

"Om een wedstrijd op natuurijs te mogen houden, moet er tenminste drie centimeter ijs op de hele ijsbaan liggen", legt Van Iren uit. "Om er gewoon op te schaatsen kan de ijsbaan ook wel open met een of twee centimeter."
"Er ligt hier overal ongeveer 2,5 centimeter ijs", zegt Jan Geert Veldman, voorzitter van ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren. "De baan ligt er hier mooi bij."
Veldman weet niet wanneer de marathon geschaatst wordt, mocht de KNSB het ijs in Noordlaren goedkeuren. "Misschien morgenochtend, misschien morgenavond", zegt hij. "Maar de kans dat er vanavond al geschaatst wordt, lijkt mij klein."

Geen marathon in Haaksbergen
De KNSB heeft de ijsbaan in Haaksbergen inmiddels afgekeurd voor de eerste marathon op natuurijs. En de ijsmeester van de ijsbaan in Arnhem denkt volgens Omroep Gelderland niet dat de eerste marathon op natuurijs van 2017 gereden wordt op zijn ijsbaan.
De KNSB meet rond 10.00 uur vanochtend de ijsdikte in Noordlaren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.