Frank Vreugdenhil: Gaaf dat we los kunnen

MARATHONSCHAATSEN - Bij marathonschaatser Frank Vreugdenhil uit Eldersloo is de natuuurijskoorts toegeslagen. "Vanaf het moment dat bekend is dat de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren wordt gereden, is het gaan kriebelen", aldus de 32-jarige tuinder.
Al een week houdt Vreugdenhil de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Toch komt Noordlaren vroeger dan gedacht. "Je verwacht eigenlijk dat de marathon eind van de week zou worden gereden, maar nu komt hij morgen al. Gaaf, dat we los kunnen", aldus de Drent.

Lees meer:

Kansen

Over de eigen kansen kan de schaatser nog weinig zeggen."Het peloton is dit jaar in de breedte super sterk. We hebben dit jaar al hele leuke wedstrijden laten zien. Het is niet eenvoudig om zomaar een wedstrijd te winnen." Toch ziet Vreugdenhil kansen. "Ik denk wel dat ik een van de mannen ben, die tot de finale goed mee kunnen doen. Het moet gewoon een keer de goede kant opvallen."

Live op RTV Drenthe

De marathon van Noordlaren is morgenochtend live te zien op TV Drenthe. De uitzending begint om 9:45 uur. Radio Drenthe besteedt vanaf 9:00 uur aandacht aan de marathon. Om 10:00 starten de vrouwen en om 11:00 gaan de mannen van start.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.