Rachid Traoré: Ik ben blij dat ik weer thuis ben

ASSEN - Het gaat goed met voetballer Rachid Traoré van Achilles 1894 uit Assen. Vandaag keerde hij na zijn plotselinge verdwijning weer terug naar Assen.
"Ik ben blij dat ik weer thuis ben", vertelt Traoré. "Ik was bij een vriend die ik al heel lang ken. Ik was daar om na te denken over hoe alles verder moet in mijn leven."


Nadenken

Traoré is een uitgeprocedeerde asielzoeker en moet terug naar Burkina Faso. Op Oudejaarsdag verdween hij plotseling. Naar nu blijkt zat hij bij een vriend in Tilburg om na te denken.
"Ik wilde gewoon ergens naartoe waar niemand me kent. Ik wilde nadenken over wat ik ga doen. Het was een moeilijke beslissing om weg te gaan. De mensen hier zijn een soort familie van me geworden", zegt Traoré over zijn plotselinge verdwijning.
Lees meer: Rachid Traoré is weer terug
Asielzoeker met potentie

Ronald Keen, voorzitter van Achilles, is blij dat Traoré terug is. Gisteren belde de voetballer hem om te vertellen dat hij definitief terugkomt. Keen wil alles in het werk stellen om Traoré in Nederland te houden.
"Rachid is iemand die midden in de maatschappij wil staan. Hij wil studeren en werken. We gaan proberen hem een programma voor te schotelen waarbij we kunnen laten zien dat hij een asielzoeker is met potentie. We weten dat hij uitgeprocedeerd is, dus het zal moeilijk worden. Burkina Faso wil hem niet terug. We gaan ons best doen", aldus Keen.
Vanavond trainen de voetballers van Achilles en Rachid is er na een korte afwezigheid weer bij. "Ik ga bij mijn vrienden langs. De groetjes doen en een beetje praten", aldus Traoré.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.