Simon Schouten wint marathon bij de mannen

SCHAATSEN - Simon Schouten uit Andijk is winnaar geworden van de eerste marathon op natuurijs bij de mannen in Noordlaren.
De schaatser, van de favoriete Royal A-ware ploeg van Jillert Anema, was na 125 ronden de snelste in de sprint. Robert Post uit Groningen werd tweede, voor stadgenoot Sjoerd den Hertog. Ingmar Berga uit Hoogeveen eindigde net buiten het podium. Hij finishte als vierde, maar werd daarmee wel de beste Drent.

Negen rijders

Negen rijders maakten zich na zo'n 70 ronden los van het peloton en pakten snel een ronde voorsprong, dankzij Jorrit Bergsma (van Royal A-ware) die zich uit het peloton liet terugzakken en de kopgroep op sleeptouw nam en het laatste gaatje dichtte.
Lees meer: Van der Geest wint eerste marathon op natuurijs in Noordlaren bij de dames
Berga: Nog niet top
Berga was na afloop gematigd tevreden. "Mijn vorm kan beter. Mijn benen zijn nog niet top. Maar ontsnappen uit het peloton was voor mij de enige optie. Het was voor mij balen dat Niels Mesu niet wilde meerijden toen ik demareerde met Sjoerd den Hartog. Daardoor heb ik teveel krachten verspild, waardoor ik in de sprint geen macht meer had."
Vreugdenhil en Hoekstra
Frank Vreugdenhil en Kevin Hoekstra speelden geen echte rol van betekenis, al reed Hoekstra (die leider is in de marathoncup bij de beloften) nog wel even aan de leiding.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.