PvdA Borger-Odoorn boycot de landelijke verkiezingscampagne niet

Geen boycot van PvdA Borger-Odoorn (Rechten: archief RTV Drenthe)
Geen boycot van PvdA Borger-Odoorn (Rechten: archief RTV Drenthe)
BORGER-ODOORN - De afdeling van de PvdA in Borger-Odoorn gaat de landelijke verkiezingscampagne van haar partij in de regio niet boycotten. Dit zegt fractievoorzitter Henk Zwiep.
Vanochtend kwamen het campagneteam, het bestuur en de fractie samen om te praten over het eventueel niet meedoen aan de landelijke verkiezingscampagne en viel het besluit om wel campagne te voeren.

Dreigen

De campagneleiders van de PvdA in Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Stadskanaal dreigden met een boycot, na een reactie van PvdA-kamerlid Albert de Vries die aangaf dat het gebied te weinig had gedaan als alternatief voor de komst van windmolens in de Veenkoloniën. Zo zou het idee voor een zonnepark al klaar moeten zijn.

Teleurgesteld

Zwiep: "Het idee voor een boycot is vooral ontstaan uit teleurstelling. Het gebied zou te weinig hebben gedaan. Henk Kamp heeft zeven jaar de tijd gehad voor het windmolenplan. Wij moeten binnen vier weken met een alternatief plan komen. Dat is onhaalbaar ."
Toch is dit geen reden om niet mee te doen met de landelijke verkiezingscampagne. "We zijn meer dan alleen windmolens. Zo speelt er meer in de gemeente, bijvoorbeeld onderwijs en wonen. Ik vind dat we niet kunnen zeggen, we doen even niks".

Duidelijk signaal

Fractievoorzitter van de PvdA in Aa en Hunze, Annemieke Smit denkt ook dat het niet tot een boycot gaat komen. "We hebben een duidelijk signaal afgegeven. Vandaag hebben we de eerste lijnen gelegd voor de samenwerking en de alternatieve plannen die er zijn voor de windmolens. Ik denk dat we hier samen wel uitkomen."
Maandag wordt er verder gepraat over de samenwerking tussen de afdelingen en het beter in beeld krijgen van deze alternatieven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.