Bestolen zilversmid looft beloning uit voor gouden tip

De gestolen spullen (Rechten: Aafke Hof)
De gestolen spullen (Rechten: Aafke Hof)
EMMEN - Een beloning van duizend euro. Dat looft edelsmid Aafke Hof uit Emmen uit, in de hoop haar gestolen spullen terug te krijgen.
Vorige week, in de nacht van maandag op dinsdag, is er ingebroken in haar atelier in het oude dierenpark in Emmen.


Onvervangbaar

"Sieraden en erfstukken van klanten zijn gestolen. Daarbij ook mijn vier onvervangbare zilverstukken. Deze vertegenwoordigen mijn hele leven als zilversmid. Het emotionele verlies is groot", laat Hof weten.
De edelsmit is er nog verdrietig van. "Ik was hierdoor de laatste tijd helemaal de kluts kwijt. Tussen kerst en oud en nieuw hebben inbrekers drie keer geprobeerd in te breken. Ik dacht ik mijn waar veilig had opgeborgen, maar ze hebben uiteindelijk een gat in het dak gezaagd om binnen gekomen. Daardoor heeft een detectieoog de inbrekers niet gezien."

Oproep

Hof heeft een poster gemaakt en roept mensen op deze te printen en te verspreiden. Ook via Facebook en Twitter hoopt ze zo veel mogelijk mensen te bereiken.
De waarde van de gestolen spullen is erg laag. "De zilverwaarde van de vier stukken is nihil. Aan sloopzilver zelfs niet meer dan 350 euro."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.