Anderhalf jaar cel voor inbraak en heling

Anderhalf jaar cel voor inbraak en heling (Rechten: archief RTV Drenthe)
Anderhalf jaar cel voor inbraak en heling (Rechten: archief RTV Drenthe)
BOVENSMILDE - Een 29-jarige man uit Bovensmilde is veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor heling en een inbraak. Ook moet hij zich psychiatrisch laten behandelen als hij zijn straf heeft uitgezeten.
In zijn huis vond de politie in juli vorig jaar spullen die waren gestolen bij vijftien inbraken in Smilde, Assen en in de woonplaats van de man. Hij verklaarde dat hij de spullen, variërend van een minibike, fietsen en zonnebrillen, tot navigatieapparatuur, Efteling-kaarten en camera’s, van anderen had gekocht. Namen van verkopers wilde hij niet noemen. Hij wist wel dat de spullen gestolen waren.
De officier van justitie zei tijdens de rechtszaak twee weken geleden dat zijn huis veel weg had van een rovershol.
Lees meer: Anderhalf jaar geëist voor inbraak en verkopen gestolen spullen
Op 4 juli pleegde de man een inbraak in Bovensmilde. Hij haalde ’s nachts een huis overhoop, terwijl de bewoners gewoon lagen te slapen. Rond zes uur ’s ochtends ontdekte een van de bewoners dat er veel spullen waren gestolen. Buiten zag hij de inbreker. Samen met zijn buurman hield hij hem aan.
De dief was op de fiets en al een paar keer heen en weer naar huis gereden om de buit weg te brengen. Hij kon alles niet in één keer meenemen.

Extra geld

De man verklaarde de dat hij handelde in gestolen spullen om een extra zakcentje te verdienen. Hij zat in de schulden en het salaris van het sloopbedrijf waar hij werkte, ging rechtstreeks naar zijn bewindvoerder. De man gebruikte het extra geld om wiet te kopen. Hij blowde elke dag.
De straf van de rechtbank is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.