Schuldeisers leggen beslag op Sensor City in Assen

ASSEN - Schuldeisers hebben beslag gelegd op Sensor City in Assen. Dat meldde voorzitter Rob Goossens van de Raad van Toezicht van Sensor City vanavond in de raad van Assen.
Volgens Goossens zit het bedrijf in sensortechnologie dicht tegen een faillissement aan. "We zijn met een laatste poging bezig om de boel te redden en het meetnetwerk in de stad te behouden. Maar dat is heel lastig, want we kunnen niet linksom of rechtsom."

Onbekende schuldeisers

Rob Goossens wil niet zeggen wie de schuldeisers zijn. Hij hoopt dat hij binnen twee weken een oplossing heeft voor de problemen. Sensor City heeft een tekort van 800.000 euro. Het bedrijf vroeg de gemeente Assen vergeefs om een overbruggingskrediet.
Lees meer: Assen laat Sensor City vallen
Vorige week werd beslag gelegd op alle bezittingen van het bedrijf. Daaronder valt ook het meetnetwerk van sensoren, dat langs de wegen in de stad ligt.
Het netwerk regelt nu de verkeerslichten en de toegang tot de parkeergarages in Assen. De beslaglegging heeft daar geen gevolgen voor. Wethouder Maurice Hoogeveen maakt zich 'daarom nog niet zenuwachtig' over de ontstane situatie.

Tegenvallende subsidie

De financiële problemen bij het sensorbedrijf zijn onder meer ontstaan door een fors tegenvallende subsidie. Ook kan het bedrijf maar moeilijk geld loskrijgen bij bedrijven, voor de ontwikkeling van sensorprojecten.
Volgens Goossens ligt er inmiddels een reddingsplan bij de gemeente, wat Sensor City voor een faillissement moet behoeden. Hiervoor is ook geld van de gemeente nodig en medewerking van de schuldeisers. Wethouder Maurice Hoogeveen zegt dit plan nog niet te hebben gezien.

Rondetafelgesprek

De raad van Assen hield vanavond een rondetafelgesprek met bedrijven en onderwijsinstellingen die betrokken zijn bij het in problemen verkerende Sensor Cluster in Assen. Daaronder valt ook het instituut INCAS3, dat eind vorig jaar al failliet ging.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.