Stelling: De achtergrond van agenten maakt niet uit, als ze hun werk maar doen

Een kwart van de aspirant agenten moet een andere dan Nederlandse achtergrond hebben (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
Een kwart van de aspirant agenten moet een andere dan Nederlandse achtergrond hebben (Rechten: ANP / Robin van Lonkhuijsen)
ASSEN - De nationale politie moet meer mensen met een multiculturele achtergrond aannemen om een afspiegeling van de samenleving te zijn.
Dat zegt politiecommissaris Noord-Nederland Max Daniel in de Volkskrant. Korpschef Erik Akerboom
dat nog dit jaar een kwart van de mensen die de politie werft een andere etnische achtergrond moet hebben.
Wat vindt u? Is meer diversiteit bij de politie nodig? Of maakt het niet uit welke achtergrond een agent heeft, als hij zijn werk maar goed doet?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over voedselallergieën. Wij vroegen of u wel eens een feestje overslaat om lastige vragen over een allergie te vermijden. Ruim 25 procent doet dat wel eens. Bijna 75 procent stemde oneens.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.