Actievoerders Platform Storm zitten nog vast

De nepbrief (Rechten: RTV Drenthe)
De nepbrief (Rechten: RTV Drenthe)
NIEUW-BUINEN - De drie actievoerders van Platform Storm uit Nieuw-Buinen die gisteren zijn opgepakt, blijven voorlopig vastzitten. Het drietal wordt verdacht van valsheid in geschrifte.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man en de twee vrouwen 72 uur mogen worden vastgehouden. Dat is tot vrijdagochtend. De drie worden verhoord over het verspreiden van een brief die afkomstig leek van het ministerie van Economische Zaken, maar dat niet bleek te zijn.
Lees meer: Drie actievoerders Platform Storm opgepakt om vervalsen brief
Nepbrief
Vorig jaar november werd de brief in de omgeving van Nieuw-Buinen verspreid. In de brief stonden onder meer privégegevens van gedeputeerde Tjisse Stelpstra en van windboeren in de Veenkoloniën. Steplstra deed namens de provincie aangifte.

Verdachten

Bij de arrestatie van de twee vrouwen van 55 en 44 jaar en 56-jarige man nam de politie gisteren ook computers en printapparatuur uit twee woningen in beslag.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.