'Ik kan het niet geloven, er moet iemand boeten voor de dood van mijn zus'

Jessica Wever kwam precies een jaar geleden om het leven (Rechten: RTV Drenthe)
Jessica Wever kwam precies een jaar geleden om het leven (Rechten: RTV Drenthe)
EMMEN - Voor Janet Wever, de zus en beste vriendin van de omgekomen Jessica Wever, had er op deze dag geen slechter nieuws kunnen komen.
Precies een jaar nadat de 31-jarige Wever uit Emmen omkwam door brandstichting, wordt de zaak tegen de 47-jarige hoofdverdachte geseponeerd wegens te weinig bewijs.
Lees meer: OM seponeert zaak tegen verdachte van fatale woningbrand Emmen
Verdrietig, kwaad en verbitterd
"Dit is verschrikkelijk. Ik kan het nog steeds niet geloven", zegt Wever aan de telefoon. "Ik ben verdrietig, kwaad en verbitterd door dit nieuws. Er moet iemand boeten voor wat er is gebeurd."
Janet Wever ging voor de brand iedere dag langs bij haar zus aan de Weytsackers in Emmen. "Ik zit vol ongeloof. Ik snap nog steeds niet waarom dit moest gebeuren. Ik mis mijn zus iedere dag", zegt Wever geëmotioneerd.

Duidelijkheid

Wever hoopt dat er ondanks dit besluit van het Openbaar Ministerie toch snel duidelijkheid komt over de toedracht van de brand. "Ik weet niet wie de brand heeft gesticht. Ik zit met heel vragen en ik hoop dat er snel antwoorden komen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.