Stelling: Elke auto moet een snelheidsbegrenzer krijgen

'Elke auto moet een snelheidsbegrenzer krijgen' (Rechten: ANP Xtra/Lex van Lieshout)
'Elke auto moet een snelheidsbegrenzer krijgen' (Rechten: ANP Xtra/Lex van Lieshout)
ASSEN - Alle auto's moeten een snelheidsbegrenzer en een ademslot krijgen. Ook moet er apparatuur in die het onmogelijk maakt te appen en mailen onder het rijden.
Daarvoor pleit Egbert-Jan van Hasselt van de Nationale Politie in
.
Volgens Van Hasselt kunnen die maatregelen leiden tot een daling van het aantal verkeersslachtoffers. "Automobilisten gedragen zich steeds slechter. Afleiding, drankgebruik en te hoge snelheid in het verkeer zijn steeds vaker de oorzaak van ongelukken", zegt hij.
Wat vindt u? Moeten auto's worden uitgerust met een snelheidsbegrenzer om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen? Of gaat dat te ver?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Vrijdag vroegen we u of de slaappil voor ouderen verboden moet worden. Bijna 32 procent was het met die stelling eens. Ruim 68 procent is tegen zo'n verbod. In totaal brachten 838 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.