Fatbiker haalt opnieuw finish niet in Lapland: 'Flinke teleurstelling'

Fatbiker Harold Veldkamp (Rechten: archief RTV Drenthe)
Fatbiker Harold Veldkamp (Rechten: archief RTV Drenthe)
ROVANIEMI/RODEN - Fatbiker Harold Veldkamp uit Roden heeft voor het tweede jaar op rij de lange fietstocht over de poolcirkel niet uitgefietst. Hij moest gisteren na 150 kilometer opgeven door ziekte.
De tocht Rovaniemi 300 is driehonderd kilometer lang bij een temperatuur van tien graden onder nul. Vorig jaar zat de sneeuw Veldkamp dwars, waardoor hij de finish niet haalde.
Lees meer: Sneeuw zit fatbiker dwars in Lapland: Ik heb driekwart van de tijd moeten lopen
Zenuwen?
"Dit is een flinke teleurstelling. Ik had me beter voorbereid dan vorig jaar en mijn spullen waren ook beter. Op de eerste dag werd ik al ziek, ik hoopte dat het de zenuwen waren, maar ik kreeg koorts en buikgriep", zegt Veldkamp.

Kerstman

De eindbestemming van de tocht is Rovaniemi in Finland, beter bekend als de woonplaats van de Kerstman. Er doen langlaufers, lopers en fietsers mee op verschillende afstanden. De driehonderd kilometer is daarvan de grootste uitdaging. "Ik heb nog wel het noorderlicht gezien, het is echt prachtig hier. Heel jammer dat ik ziek ben geworden", besluit Veldkamp.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.