'Nu nog een procedure om Samira's gezin bij elkaar te houden'

Samira samen met Raymond Wanders (Rechten: Raymond Wanders)
Samira samen met Raymond Wanders (Rechten: Raymond Wanders)
EMMEN - "Ze was best wel in shock. Als je zo lang in onzekerheid zit en je krijgt een telefoontje dat je in Nederland mag blijven, is dat moeilijk te geloven."
Dat zegt Raymond Wanders uit Emmen over Samira Moradi die gisteren te horen kreeg dat ze een verblijfsvergunning krijgt.
"Ik heb haar gisteren aan de telefoon gehad en haar reactie zat tussen ongeloof en blijdschap", aldus de PvdA'er die zich de afgelopen maanden inzette om het 10-jarige meisje uit Emmen in Nederland te houden. Samira kwam op haar tweede met haar ouders naar Nederland.

Gezin

De verblijfsvergunning geldt alleen voor haar. Haar ouders, broertje en zusje hebben er nog geen. "Er wordt nu een procedure opgestart om het gezin bij elkaar te houden. Dat zou toch moeten kunnen, lijkt me", zegt Wanders. "Nederland is nog niet zo inhumaan dat we gezinnen uit elkaar trekken."

Verwesterd

De reden waarom Samira haar verblijfsvergunning heeft gekregen, is niet bekendgemaakt, zegt Wanders. "Ze heeft vorige week nog een gesprek met de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst, red.) gehad en ik denk dat ze toen toch geoordeeld hebben dat ze genoeg verwesterd is om in Nederland te kunnen blijven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.