Italiaans restaurant Dal Baffo in Emmen door brand verwoest [update]

EMMEN - Italiaans restaurant Dal Baffo aan de Weerdingerstraat in Emmen is afgelopen nacht door brand verwoest.
De brand brak rond kwart voor twee vannacht uit na een explosie. Hoe die kon ontstaan, is nog onduidelijk. Rond drie uur werd het sein 'brand meester' gegeven en was het vuur onder controle.

Appartementen ontruimd

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden. Boven het restaurant zitten vier appartementen. Die zijn allemaal ontruimd. De politie doet onderzoek naar de brand. Vandaag worden getuigen gehoord. Morgen doet de politie onderzoek in de afgebrande zaak.

Eerdere brand

Dal Baffo, dat al meer dan twintig jaar bestaat, is een bekend restaurant in Emmen. De zaak werd eerder getroffen door brand: in mei 2015 ontstond brand in de keuken, waarna het restaurant zo zwaar beschadigd raakte dat hij een half jaar dicht was. In november 2015 ging het totaal vernieuwde Dal Baffo open.

Aangeslagen

Eigenaar Giampaolo Pintus is zwaar aangeslagen. Hij is een week op vakantie in Italië en is nog niet bij zijn restaurant geweest. Pintus laat weten dat hij te emotioneel is om te reageren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.