Aa en Hunze wil inwoners stimuleren duurzaam te bouwen

De gemeente Aa en Hunze wil duurzame energie stimuleren (Rechten: Drents Energieloket)
De gemeente Aa en Hunze wil duurzame energie stimuleren (Rechten: Drents Energieloket)
GIETEN - Aa en Hunze trekt 200.000 euro uit om inwoners te stimuleren om energie te besparen. De gemeente hoopt ook dat steeds meer mensen duurzame energie gaan gebruiken.
Dit wil Aa en Hunze bereiken door speciale leningen te geven aan bedrijven, en mensen met een eigen huis een gratis energieadvies te geven. Tenslotte kunnen mensen die een energieneutraal huis bouwen tien procent korting krijgen op de gemeentegrondprijs.

Bedrijven

De gemeente wil bedrijven bijvoorbeeld stimuleren om het bedrijfsgebouw te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of een energiezuinig ledverlichtingssysteem te installeren. Als bedrijven geld willen lenen voor zo'n duurzaam project, kan de gemeente een deel van de rente van deze lening betalen.
Voor inwoners van de gemeente die zelf geen geld hebben om duurzame aanpassingen aan hun huis te maken, zijn er subsidies beschikbaar. Ook kunnen ze goedkoop geld lenen van de gemeente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.