Drentse plaatsnaamborden? 'Wat een geldverspilling!'

De Drentse plaatsnaam onder de officiële; onze websitebezoekers zijn er verdeeld over (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Drentse plaatsnaam onder de officiële; onze websitebezoekers zijn er verdeeld over (Rechten: archief RTV Drenthe)
NIEUW-RODEN - Drenthe is aardig verdeeld over de invoering van Drentse plaatsnaamborden.
Dat blijkt uit een stelling op de website van RTV Drenthe. Een kleine meerderheid van 53 procent vindt het niet nodig dat er ook Drentse plaatsnaamborden komen. 47 procent van de stemmers op onze website vindt van wel. Er stemden ruim 1.700 mensen.

Geldverspilling

Een van de tegenstanders is Hanneke Hofstee - Van Gorp. Op de Facebookpagina van RTV Drenthe zegt ze: "Wij krijgen allemaal Nederlands op school en weten dus ook welke plaats het is. Wat een geldverspilling in mijn ogen." En Harald Popken reageert: "Onneudeg. We wilt toch niet op Friesland gaon liek'n!?"

Toegevoegde waarde

Maar er reageren ook voorstanders. Zo noemt Joop de Vries het een 'toegevoegde waarde voor Drenthe'. En Jeannete Croezen schrijft: "Ik zeg doen! Diversiteit in streektaal mag je vieren."

Nei-Roon

Deze week werd bekend dat in Nieuw-Roden de Drentse naam van het dorp wordt toegevoegd aan het officiële naamplaatsbord. Onder 'Nieuw-Roden' komt nu 'Nei-Roon' te staan. De gemeente Noordenveld is overigens niet van plan om alle borden aan te passen.

Huus van de Taol

Het Huus van de Taol liet eerder weten juist groot voorstander te zijn van Drentse plaatsnaamborden. "Ik hoop dat er onder de plaatsnaamborden een onderbordje komt met de Drentse naam", zei directeur Jan Germs eerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.