FC Emmen wint eerste finale richting play-offs

Emmen verslaat Eindhoven
VOETBAL - FC Emmen boekte vanavond een zeer belangrijke zege op jacht naar deelname aan de play-offs. Tegen directe concurrent FC Eindhoven won de Drentse club met 2-0.
Een belangrijk aandeel in de zege had Género Zeefuik, de spits die zijn basisdebuut maakte in het rood-witte shirt. Zeefuik begon nog wat onwennig, maar groeide in de wedstrijd met als hoogtepunt zijn treffer in de slotminuut van de eerste helft. Het betekende de 2-0 voor de Drentse club.

Kenmerkende treffer van Zeefuik

De oud-speler van PSV en FC Groningen scoorde zijn treffer op zijn kenmerkende manier: met de rug naar de goal aangespeeld worden, wegdraaien bij twee tegenstanders en raak schieten. "De eerste treffer is natuurlijk heel mooi. Zo maak ik ze graag. Ik vind het fijn als ik een tegenstander in mijn rug voel in de buurt van de zestien."

Alexander Bannink

Alexander Bannink scoorde twintig minuten daarvoor de openingstreffer, na uitstekend voorbereidend werk van Youri Loen die de bal op de achterlijn teruglegde op de aanvallende middenvelder die zijn tweede van het seizoen maakte. Die treffer viel na een hele levendige fase waarin beide ploegen kansen kregen op een goal. Cas Peters stuitte twee keer op Eindhoven-doelman Ruud Swinkels, terwijl Dennis Telgenkamp uitstekend redde op inzetten van Jinty Caenepeel en Rafael Uiterloo.

Op jacht naar de 2-0

Waar FC Emmen de laatste weken vergat op jacht te gaan naar een tweede treffer, daar gingen de mannen van Lukkien vanavond wel vol op zoek naar een grotere marge. Bannink was daar tien minuten voor rust het dichtst bij, maar zijn inzet ging net naast. Vlak voor de treffer van Zeefuik was ook Eindhoven nog dichtbij succes. Een vrije bal van Jari Vandeputte spatte uiteen op de lat.

Genadeklap

De 2-0 van Zeefuik, die dus ook zijn eerste goal maakte voor de Drentse club, bleek de genadeklap voor Eindhoven dat na rust wel probeerde maar geen echte vuist kon maken. Aan de andere kant had Emmen de score nog hoger kunnen laten uitvallen, maar de scherpte in de eindfase ontbrak. Peters en Bannink misten grote kansen. Invaller Viktor Maier had in de absolute slotfase het duel prachtig kunnen afsluiten, maar zijn afstandschot ging via de paal naast.